Diş Hekimleri İçin CAD-CAM Çözümleri

Implant destekli restorasyonlarda CAD-CAM yöntemi ile kişiye özel olarak hazırlanan abutmentlerin üretilerek kullanılması, son yıllarda giderek daha fazla talep görmeye başlamıştır. Kişiye özel abutment kullanımı ile elde edilen avantajlar klinisyenlerin yönelimini arttırmaktadır.

CAD-CAM abutmentlerde mumlama, revetmana alma ve döküm işlemleri gibi üretimin hassasiyetini azaltan uygulamalar ortadan kaldırıldığı için sonuçlar döküm abutmentlere göre çok daha uygun olmaktadır. CAD/CAM ile doğal diş morfolojisine yakın morfoloji elde edildiğinden total yüzey alanı artırılarak implant destekli restorasyonun tutuculuğu artırılmış olup CAD/CAM kişisel abutmentlerin yüzeyi ve abutment/implant bağlantı yüzeyi üretim sonrası herhangi bir laboratuvar işlemine tabi tutulmadığı için orijinalliğini korur. Bu nedenle CAD/CAM kişisel abutmentler daha hassas uyuma sahiptirler.

  • Kişiye özel abutmentler, implant destekli restorasyonlarda estetiğin sağlanmasında avantajlar sağlamaktadır. Uygun estetik ve fonksiyon için, komşu dişlerle uyumlu bir çıkış profilinin oluşturulması önemlidir.
  • Prefabrik abutmentlere oranla diş eti şekillendirmesi gereken durumlarda daha iyi sonuçlar verirler.
  • Implant hangi açı ile yerleştirilmiş olursa olsun üzerine gelecek protezlerin doğru bir şekilde yerleştirilmesine olanak tanırlar.
  • Custom abutment uygulamalarının kişiye özel uygulamalar olmaları sebebiyle, planlanmaları sırasında dişlerin kapanış boyutu gibi faktörler de göz önünde bulundurulur, tasarım ve üretim bu faktörlere göre de şekillendirilebilir.
  • CAD/CAM abutmentler optimal marjinal uyum ve ideal konturları ile implant destekli restorasyonlara daha kalıcı bir estetik ve daha yüksek bir stabilite sağlarlar.